Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
(ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ- ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
Mail: douleiagiaolous@yahoo.gr   τηλ. επικοινωνίας: 6977482719, 6970830841
site:www.adioristoithess.gr,   www.edupame.gr

Έχεις κάθε λόγο να κάνεις επίσχεση εργασίας!
ü  Γιατί εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση από την Πέμπτη
ü  Γιατί είσαι απλήρωτος, ενώ δουλεύεις εδώ και τρείς με τέσσερις μήνες
ü  Γιατί μόνο η συλλογική αγωνιστική μας δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα
ü  Γιατί η επίσχεση εργασίας είναι (και νομικά) ο τρόπος για να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας.
ü  Γιατί κανένας εκφοβισμός ( γιατί πολλά ακούγονται) δεν έχει βάση και κανένα τάξιμο δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα και του Νοεμβρίου. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, παρά μόνο να κερδίσεις!

Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ!
·         Όταν η κυβέρνηση με βάση τον προϋπολογισμό του 2011 μειώνει κατά 1,903 δισεκατομμύρια τις συνολικές δαπάνες για την Παιδεία, δηλαδή κατά 21,9% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010!
·         Όταν το υπουργείο παιδείας ξεκαθάρισε πριν μια βδομάδα ότι για κάθε 5 εκπαιδευτικούς που θα συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένας! Και αυτό με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
·         Όταν το καθεστώς του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, του αναπληρωτή ΕΣΠΑ - και δεν ξέρουμε τι άλλο καθεστώς ελαστικής εργασίας θα βρουν - θα είναι ο κανόνας στο δημόσιο σχολείο.
·         Όταν δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τις θέσεις εργασίας.
·         Όταν έχουν αποφασίσει να δώσουν την ευθύνη της εκπαίδευσης στον Καλλικράτη, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε δημοτικούς υπάλληλους και την παιδεία σε εμπόρευμα που θα το αγοράζουν όσοι έχουν
                                 
ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Να βγάλουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο!
Να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Γιατί μόνο έτσι θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
v  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
v  Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
v  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.
v  Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
v  Μισθό του νεοδιόριστου και του αναπληρωτή 1900€
v  Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
v  Όχι στο "νέο" ευέλικτο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
v  Για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή: Απαλλαγή από φόρους. Δωρεάν στέγαση. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα. Επίδομα θέρμανσης. Επίδομα παραμεθορίου (στις αντίστοιχες περιοχές) και για τους ωρομίσθιους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Τι είναι η επίσχεση εργασίας;
Στην περίπτωση κατά την οποία ο εργοδότης δεν καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μισθό, κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έχει συμφωνηθεί στην μεταξύ τους σύμβαση εργασίας η καταβολή του, ο εργαζόμενος δικαιούται να αρνηθεί την εκπλήρωση της δικής του παροχής απέχοντας από την εργασία του, μέχρι ο εργοδότης να εκπληρώσει την δική του υποχρέωση. Ο εργαζόμενος απαλλάσσεται από την υποχρέωση του περί παροχής εργασίας, δικαιούμενος παράλληλα τις αποδοχές του για το χρονικό διάστημα αποχής του από την εργασία του μέχρι την καθολική εκπλήρωση από τον εργοδότη των δεδουλευμένων.
Ποια είναι η διαδικασία;
Χρειάζεται να συμπληρωθεί η φόρμα που έχει αποσταλεί, να κατατεθεί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας.
Ποια είναι τα καθήκοντά μας όταν προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας;
Για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η επίσχεση δεν πηγαίνουμε στο σχολείο, χωρίς να χάνουμε για αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδουλευμένα.

Πότε είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στο σχολείο;

Επιστρέφουμε στο σχολείο αν και όταν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι και του προηγούμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου