Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
(ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ- ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
                                                 τηλ. επικοινωνίας: 6977482719, 6970830841
                                                 Ενημερώσου από το site:www.edupame.gr

ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ
«Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σήμερα το απόγευμα σε ωριαία αποχή από τα σεμινάρια επιμόρφωσής τους και σε συγκέντρωσή τους έξω από το κέντρο επιμόρφωσης στην Πολίχνη, καθώς και σε εικοσάλεπτο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην περιφερειακή οδό, έξω από το στρατόπεδο Καρατάσου.
 Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποί τους, «πολλοί από τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τρίμηνο». Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι «το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους απορροφήθηκαν μέσω προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ, καθώς δεν γνωρίζουν ούτε το καθεστώς απασχόλησης, ούτε την αμοιβή, ούτε το τι θα γίνει με την προϋπηρεσία τους».
 Τη συγκέντρωση κάλεσε η «επιτροπή αγώνα αδιόριστων εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης» (ΠΑΜΕ) διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, ωρομισθίων κ.ά.), το ενιαίο καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, σταθερή και μόνιμη εργασία κ.ά.»
                                                                                                                                                                               Από την εφημερίδα  Αγγελιοφόρος
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
·         Όταν η κυβέρνηση με βάση τον προϋπολογισμό του 2011 μειώνει κατά 1,903 δισεκατομμύρια τις συνολικές δαπάνες για την Παιδεία, δηλαδή κατά 21,9% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010!
·         Όταν το υπουργείο παιδείας ξεκαθάρισε πριν μια βδομάδα ότι για κάθε 5 εκπαιδευτικούς που θα συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένας! Και αυτό με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
·         Όταν το καθεστώς του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, του αναπληρωτή ΕΣΠΑ - και δεν ξέρουμε τι άλλο καθεστώς ελαστικής εργασίας θα βρουν - θα είναι ο κανόνας στο δημόσιο σχολείο.
·         Όταν πολλοί από εμάς είμαστε για μήνες απλήρωτοι.
·         Όταν δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τις θέσεις εργασίας.
·         Όταν έχουν αποφασίσει να δώσουν την ευθύνη της εκπαίδευσης στον Καλλικράτη, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε δημοτικούς υπάλληλους και την παιδεία σε εμπόρευμα που θα το αγοράζουν όσοι έχουν

ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

Να βγάλουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο!

Να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ που τη στηρίζουν ΝΔ –ΛΑΟΣ. Δεν είναι μονόδρομος η αύξηση των κερδών των λίγων και η βαρβαρότητα για τους πολλούς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε!

Η θέση μας είναι με το ΠΑΜΕ που συσπειρώνει εκατοντάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα που παλεύουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.

Συσπειρωνόμαστε την
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
v  Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
v   Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
v  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.
v  Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
v  Μισθό του νεοδιόριστου και του αναπληρωτή 1900€
v  Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
v  Όχι στο "νέο" ευέλικτο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
v  Για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή: Απαλλαγή από φόρους. Δωρεάν στέγαση. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα. Επίδομα θέρμανσης.
v  Επίδομα παραμεθορίου (στις αντίστοιχες περιοχές) και για τους ωρομίσθιους.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
1. ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ.

2. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ 10:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


3. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου