Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΠΑ;


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
(ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ- ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
τηλ. επικοινωνίας: 6970830841, 6977482719
                                        Ενημερώσου από το site:www.edupame.gr


Ξέρεις από ΕΣΠΑ;

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Είμαστε αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη πολιτική, με την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ είναι οι εργολάβοι που ανέλαβαν με απευθείας ανάθεση από τους κεφαλαιούχους και την ΕΕ να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, να ξηλώσουν κάθε κοινωνική κατάκτηση. Για τους κεφαλαιούχους υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ και δίνονται απλόχερα. Για το διορισμό μας δεν υπάρχει σάλιο.. για τους μισθούς μας επίσης.

 Είμαστε ένα νούμερο στις στατιστικές τους! Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τα παρακάτω;

·         Χιλιάδες από εμάς, που προγραμματίζαμε τη ζωή μας ( μετά από χρόνια περιπλάνησης) με βάση τον αναμενόμενο διορισμό μας και  μένουμε στον αέρα ( πίνακες, ΑΣΕΠ, 24μηνο κλπ). Στα νούμερά τους όμως δε χωρούσαν οι ανάγκες μας.
·         Πολλοί από εμάς δουλεύουμε με το νέο καθεστώς της ωρομισθίας, ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή.
·         Πολλοί από εμάς είμαστε τα πειραματόζωα για τη λειτουργία του «νέου» σχολείου της αγοράς που θα βασίζεται στα προγράμματα, τους χορηγούς και την τσέπη των γονιών. Εμείς που δουλεύουμε μέσω ΕΣΠΑ, απλήρωτοι , καλούμενοι να υπογράψουμε ατομική σύμβαση της ντροπής! είμαστε ο μελλοντικός τύπος εκπαιδευτικού. ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΠΑ. Το τι θα μαθαίνουν τα παιδιά θα εξαρτάται από τα προγράμματα. Κι όταν τελειώνουν τα προγράμματα το βάρος θα πέσει στις τσέπες των γονιών ή των χορηγών . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ!

Αρκεί να οργανωθούμε, να κινητοποιηθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους με στόχο την ανατροπή τους. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!
·         Μην υπογράφεις καμιά σύμβαση που δεν διασφαλίζει ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα με τους αναπληρωτές του υπουργείου παιδείας. Ενημερώσου, μάθε , απαίτησε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
·         Συσπειρώσου στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και το ΠΑΜΕ
·         Πήγαινε στο σύλλογο ή την ΕΛΜΕ σου και στις συνελεύσεις τους.
·         Πάρε θέση στις εκλογές για να μην είναι στο τιμόνι των συνδικάτων οι δυνάμεις του δικομματισμού , αλλά να βγει ενισχυμένο το ΠΑΜΕ του αγώνα και της ρήξης
·         Πάρε μέρος στις κινητοποιήσεις.
·         Πάρτε πρωτοβουλίες δράσης και κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης. Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν εκτός ωραρίου, και ειδικά όταν είμαστε απλήρωτοι. Με αποχή, κλείσιμο δρόμου ή οποιαδήποτε μορφή να δείξουμε τη δύναμή μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
v  Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
v  Μισθό του νεοδιόριστου και του αναπληρωτή 1900€
v  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
v  Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
v  Όχι στο "νέο" ευέλικτο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
v  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
v  Για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή: Απαλλαγή από φόρους. Δωρεάν στέγαση. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα. Επίδομα θέρμανσης.
v  Επίδομα παραμεθορίου (στις αντίστοιχες περιοχές) και για τους ωρομίσθιους.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 12:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 9/12 ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ 10:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ.

5. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου