Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
(ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ - ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
Site : www . adioristoithess . gr , www . edupame . gr , Mai l : douleiagiaolous @ yahoo . gr
τηλ. Επικοινωνίας: 6977482719, 69 77867902.

Έχουμε μπροστά μας την σχολική χρονιά με τα περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά! Το δημόσιο σχολείο έγινε στόχος μιας κυβέρνησης που με νύχια και με δόντια υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, ενώ θυσιάζει και τις τελευταίες κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά είναι ασυμβίβαστα με τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που υλοποιούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις. Η κρίση που είναι αποτέλεσμα της κερδοφορίας των λίγων, αξιοποιείται για να κερδίσουν πάλι οι λίγοι και να πτωχεύσει ο ελληνικός λαός.
Πάνω από 20 χιλιάδες είναι τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Έγιναν μόλις 546 διορισμοί, ενώ οι ελαστικά εργαζόμενοι (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλων των ειδών) θα ξεπεράσουν τις 20000. Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για το δημόσιο σχολείο. Σχολείο ταξικά διαφοροποιημένο με τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη και εκπαιδευτικούς λάστιχο!
Στην επίθεση αυτή έχουμε καθήκον να υψώσουμε όλοι μαζί: εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, μαθητές ένα τείχος αντίστασης. Να απαιτήσουμε το σχολείο των λαϊκών αναγκών, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς. Η πολιτική τους δεν είναι μονόδρομος.
Είναι απαράδεκτο χιλιάδες συνάδελφοι να κρίνονται ικανοί να διδάσκουν για χρόνια ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, αλλά ανίκανοι ως μόνιμοι. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους που κάθε Σεπτέμβρη είναι με τις βαλίτσες στο χέρι περιμένοντας να τους καλέσουν, που ο διορισμός τους από κατοχυρωμένο δικαίωμα γίνεται πιθανότητα ή άπιαστο όνειρο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ,ΕΣΠΑ,ΚΛΠ)
·         ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
·         ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου